GENİŞ AYAKKABILARA İHTİYACIM OLDUĞUNU NASIL ANLARIM?

  • Tarih |

Geniş ayakkabılara ihtiyacınız olup olmadığından emin değilseniz aramanız gereken çok sayıda belirti ve semptom vardır. Ayağını korumak ve daha sağlıklı adım atabilmek için size uygun ayakkabılar giymek önemlidir.

Nöropati

Birincisi, Nöropatiden muzdaripseniz, uygun ayakkabı giymeniz sağlığınız için çok önemlidir. Birisi Nöropatiden muzdarip olduğunda, ayaklarında çok az his vardır ya da  hiç his yoktur. Eğer ayaklarınızda hissizlik varsa bir doktora gitmeniz gerekebilir. Bir kabarcık veya yara oluşursa ve ayağınızda sıcak noktalar (sürtünmeyle ağrısının ağırlaştığı bir nokta) veya ayağa tam oturmayan ayakkabılar nedeniyle sürtünmeden kaynaklanan açık yaralar açısından doğru bir şekilde muayene edilmez ve tedavi edilmezse enfeksiyona yol açabilir.

Nöropati sinirlerdeki hastalıkları ifade eden bir terimdir. Nöro "sinir" pati "hastalık" anlamına gelir. Sinirler periferik, yani vücudun beyin ve omurilik dışındaki bölgelerindeki sinirlerden kaynaklanan ve santral beyin ve omurilikteki sinirlerden kaynaklanan nöropatiler olmak üzere 2 ana gruba ayrılabilir.

Ağrılı, rahatsız, yaralı ayaklarınız varsa veya periferik nöropatiden muzdaripseniz , doğru ayakkabı çifti çok önemlidir. Real Natura, stabilite, nefes alabilirlik ve dayanıklılık sunan,  nöropati için geniş bir koruyucu, destekleyici ayakkabı koleksiyonu sunar.

Bünyonlar

Bünyonlar geniş ve rahat ayakkabıların gerekli olduğunun bir işareti olabilir. Yüksek topuklu ayakkabılar, sivri burunlu ayakkabılar giyerseniz, aşırı dik ayakkabılar kullanırsanız veya çok küçük ayakkabılar giyerseniz, bünyona neden olabilir Ayak baş parmak ekleminin tabanında oluşan genişlemeye Bünyon adı verilir. Bünyon oluşumunun nedeni kemiğin veya dokuların yerinden oynamasıdır.

Ayağınızda bir bünyon oluşursa ve tam oturmayan ayakkabılar giymeye devam ederseniz, bünyon büyümeye devam edecektir. Uygun geniş bir ayakkabı ayağınızın herhangi bir kısmını ovalamamalıdır ve ayak parmağınızı ayak parmağınızın etrafında hareket ettirebilmeli ve yine de bol miktarda alanınız olmalıdır.

Bünyonlardan veya başka bir ayak rahatsızlığından muzdarip olduğunuzda, kendinize alabileceğiniz koruma, destek, rahatlık ve dengeyi sağlayacak en iyi bünyon ayakkabılarını almanız çok önemlidir .